Αζερμπαϊτζάν πετρελαίου αυξάνεται στην τιμή

Η τιμή του Azeri LT CIF Augusta, που παράγεται στο πεδίο Αζέρι-Τσιράγκ-Deepwater Gunashli (ACG), αυξήθηκε κατά 34 σεντς στις 10 Αυγούστου σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή, αποτελώντας 45,62 δολάρια ανά βαρέλι, αναφέρει η Trend αναφορικά με την πηγή από την αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας.

Η τιμή του Azeri LT FOB Ceyhan ανήλθε σε 45,34 δολάρια ανά βαρέλι στις 10 Αυγούστου, το οποίο είναι 31 σεντς περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή.

Το Αζερμπαϊτζάν παράγει Azeri LT από το 1997 και το εξάγει μέσω του αγωγού Μπακού-Τιφλίδας-Ceyhan (BTC) και Μπακού-Supsa, καθώς και σιδηροδρομικώς προς το γεωργιανό λιμάνι Batumi.

Το Αζερμπαϊτζάν πωλεί επίσης το πετρέλαιο URALS από το ρωσικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας νοβορόσισκ, παραδίδοντας το μέσω του αγωγού Μπακού-Νοβορόσισκ.

Η τιμή των ΟΥΡΑΛ ΜΕ αποστολή από το λιμάνι έκανε 43,66 δολάρια το βαρέλι στις 10 Αυγούστου, έχοντας δείξει ανοδική πορεία 34 σεντς.

Το κόστος του βαρελιού πετρελαίου Brent Dated, που παράγεται στη Βόρεια Θάλασσα, ανήλθε σε 44,49 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση κατά 23 σεντς σε σύγκριση με την προηγούμενη τιμή.

 

Leave a comment