Ο επικεφαλής του ΠΟΥ τονίζει το ρόλο των νέων στην καταπολέμηση του COVID-19

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Ανθάνομ Γκεμπρεγιέσους τόνισε την Πέμπτη το ρόλο των νέων στην συγκράτηση της επιδημίας του COVID-19, αναφέρει η Trend επικαλούμενη το Xinhua.

“Αν και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, οι νεότεροι άνθρωποι διατρέχουν επίσης κίνδυνο. Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι να πείσουμε τους νεότερους ανθρώπους για αυτόν τον κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε μια εικονική συνέντευξη Τύπου.

Ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιχμές των περιπτώσεων σε ορισμένες χώρες οδηγούνται εν μέρει από νεότερους ανθρώπους που απογοητεύουν τη φρουρά τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο.

Λέγοντας ότι οι νέοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, ο Τέντρος τόνισε ότι οι νέοι πρέπει να λαμβάνουν τις ίδιες προφυλάξεις για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους.

“Μπορούν να είναι ηγέτες — θα πρέπει να είναι ηγέτες και παράγοντες αλλαγής”, είπε, προσθέτοντας ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν στη μείωση του κινδύνου έκθεσης σε COVID-19.

Περισσότερα από 16,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων περίπου 662.000 θανάτων, έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ παγκοσμίως από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το τελευταίο ταμπλό του για την ασθένεια.

 

Leave a comment