Το Αζερμπαϊτζάν αγοράζει εξοπλισμό για την υποστήριξη της παραγωγής ιατρικών μασκών κατά τη διάρκεια του COVID-19 [ΦΩΤΟ]

Με την οικονομική στήριξη της ΕΕ και στο πλαίσιο της συνεργασίας του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Κρατικού Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αγοράστηκε τεχνικός εξοπλισμός για την υποστήριξη της παραγωγής ιατρικών μασκών στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, αναφέρει η Trend.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ένας τόνος πρώτων υλών και εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή σύγχρονων μασκών παραδόθηκε στο Μπακού μέσω της διεθνούς εφοδιαστικής αλυσίδας του UNDP. Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε στο Κρατικό Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Μπακού για τον Τουρισμό και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Επί του παρόντος, 85 άτομα συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής των μασκών. Το εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, παράγει 100.000 ιατρικές μάσκες καθημερινά. Οι μάσκες μπορούν να αγοραστούν στα φαρμακεία.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος ενός σχεδίου χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ, το οποίο υλοποιείται από το UNDP και τον Κρατικό Οργανισμό επαγγελματικής εκπαίδευσης για την περαιτέρω ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Leave a comment